CECE dona resposta a totes les necessitats dels centres gràcies a un equip d’assessors jurídics especialitzats en educació. Des de les relacions laborals als centres educatius, la protecció de dades i les modalitats de contractació.

L’Assessoria Jurídica de CECE dona els seus serveis tant a l’organització com a les seves federacions territorials i als seus centres associats. La complexitat normativa i les successives reformes educatives exigeixen una actualització contínua i un assessorament àgil i proper a la realitat dels centres. Són quasi 40 anys d’experiència en matèria laboral, fiscal i de negociació col·lectiva, tant a l’àmbit estatal com autonòmic.

El servei jurídic elabora informes periòdics sobre la legislació educativa i recomanacions als centres associats. Per rebre aquests informes es imprescindible estar associat a CECE ACENEB. En els darrers mesos, el servei s’ha centrat en la posada en marxa de la LOMCE i en el desenvolupament del Conveni Col·lectiu de l’Ensenyament Concertat.

L’equip d’advocats de CECE participa en les negociacions de tots els convenis col·lectius de l’ensenyament a Espanya, tant dels centres privats com dels concertats i de formació no reglada.

VI Convenio Colectivo de la Enseñanza Concertada

IX Convenio Colectivo de Centros Privados

VII Convenio Colectivo de la Enseñanza no reglada

Ley Orgánica de Educación (con reforma LOMCE)